Bed & Breakfast De Prince

Werk: Monumentaal pand voorzien van tien Bed & Breakfast kamers

Opdrachtgever: Dhr. Roy Knijf van 'De Prince Nijmegen'


Na veelvuldig in gesprek te zijn geweest, zijn we toch de uitdaging aangegaan om in een monumentaal pand in de Lange Hezelstraat te Nijmegen dat al meer dan 50 jaar leegstond een B&B te gaan bouwen van 10 kamers met douche / badkamer. Nadat het hele pand gestript was, kon Viro Binnenafbouw beginnen met het opbouwen ervan, wat bestond uit het leveren en monteren van wanden, plafonds, vloeren, deuren, kozijnen en diverse timmerwerken.

Voorwaarde was dat er veel authentieke elementen zouden terugkeren van bestaande of nieuw te gebruiken materialen om het toch de looks van een monumentaal pand te geven zoals het ooit was. Wanden en plafonds zijn voornamelijk uitgevoerd in een 60 min. WBDBO. De verkeersruimtes zijn uitgevoerd d.m.v. diamondboard omdat deze een hoge stootvastheid hebben.

Er zijn heel wat tegenslagen geweest zoals een bouwstop door gemeente, maar we zijn er toch in blijven geloven om er met zijn allen iets moois en goeds van te maken wat ook te zien is op de foto's van zoals het was en hoe het geworden is.

Een project om trots op te zijn!